Feeds:
Posts
Comments

Archive for August, 2011

Browser Issue

Selamat menyambut Ramadhan semua. Bulan pose ni InsyaAllah aku kembali cargas menyiapkan Dunia Pendekar. Baru abes FAT beb.. nk wat camne keje makan gaji camni lah. Sebelum meneruskan pada topik perkembangan, aku ada good news. Team Developer Dunia Pendekar kini bertambah lagi sorang iaitu saudara Meen. Dia akan membuat illustrator mainly on character part. Thanks a lot bro.. 🙂

Selama ni aku buat coding and test pakai Google Chrome. Baru aku perasan yang bila aku pakai Firefox, ada sedikit maslah. Terutama sekali nk paparkan server time. Penting kot dalam game mcm ni nk kena tahu ‘masa pelayan’. So far aku takdek idea lagi nk solve maslah ni. Pakai Chrome dulu la kot. Huhu..

Since IPad kesayangan dah dipulihkan.. Dunia Pendekar jugak dah di test di browser Safari. Canteek. Baek punyer. So pada pengguna Mac, anda boleh main Dunia Pendekar dengan baik sekali. Very IPad friendly. Hehe..

Sedikit perkembangan.. Aku tgh buat map sekarang ni. Mcm biasa, aku curik dari Travian dulu. Nnti baru ubah. Dalam minggu ni aku mungkin kena delete semua akaun sebabnya map dia jauh2.. Susah aku nk test. Nnti aku limit koordinat yang boleh dipakai. Itu saja update kali ni.. Adios..

Advertisements

Read Full Post »