Feeds:
Posts
Comments

Archive for June, 2011

Alhamdulillah..sudah banyak perkembangan game Dunia Pendekar. Sekarang boleh dikatakan hampir 90% bahagian pendaftaran dah setel. Yang dah berjaya siap:

  1. Daftar Pemain
  2. Pengaktifan Pemain
  3. Log Masuk
  4. Buka Kampung
  5. Bina Bangunan
Next step aku akan buat
  1. Upgrade bangunan
  2. Upgrade sumber
Baad pon dah bagi gambar kampung dan pusat kampung. Hopefully bila dia dah antar gambar2 bangunan boleh aku integrate dengan game sekarang. Biar nmpak gempak sket. Thanks to Baad atas support, kalo tak aku pon tak semangat nk buat kalo takda gmbr. Sambil2 buat game ni aku cari gak kot2 ada keje buat game, terjumpa satu post kat internet:
****lampiran bermula******

Community Master/Game Master
(Kuala Lumpur – Bukit Jalil)

Responsibilities:

  • Prepare and coordinate all game announcements on internal website, forum, Facebook, blog site, game content, newsletter and others,
  • Search for additional game information,
  • Establish and maintain good relationship with guild leaders,
  • Compile player’s initial feedbacks for game improvements,
  • Propose strategies and plans to maintain current game community,
  • Lead the team on managing existing game updates in forum replies and to increase the thread popularity.

Requirements:

  • Candidate must possess at least SPM or above,
  • Good command of English, Chinese and Malay, both written and oral,
  • Passion for online games,
  • Knowledge in Facebook/Forums, social networking.
****lampiran berakhir******
Menarik gak tapi kalo aku keje ni fulltime sakit woo.. Apapon game Dunia Pendekar ni target siap tahun ni gak. Orang rumah pon dah mengharap game ni siap secepat mungkin. Hehe.  Harap2 nnti aku boleh cari pekerja macam iklan tuh.
Oh ya… aritu aku ada buat list bangunan yang mungkin akan digunakan oleh Pemain yang memilih untuk jadi pendekar. Untuk yang pedagang aku tak sempat nk pikir lagi tapi ada lah rough idea. Here goes bangunan untuk Pendekar:
  1. Rumah Ketua Kampung
  2. Rumah Penduduk
  3. Warung Kopi
  4. Tapak Laga Ayam
  5. Tukang Kayu/Rumah
  6. Mimbar Perhimpunan
  7. Pasar
  8. Baruh Padi
  9. Gedung Sumber
  10. Gelanggang Silat
  11. Pondok Bomoh
  12. Tukang Besi/Senjata
  13. Penternak (Puak Api), Nelayan (Puak Air), Pemburu (Puak Tanah), Petani (Puak Angin)
  14. Kandang Kuda
  15. Tempat Bertapa
  16. Perigi
  17. Teratak Hulubalang
  18. Balai Keramat
  19. Pondok Pawang/Dukun
  20. Palung Minyak Tanah
  21. Tukang Batu
  22. Tembok
  23. Menara
Itu je buat kali ini..nnti kalo ada masa aku terangkan kegunaan setiap bangunan. Kita tunggu Baad siapkan gambarnya dulu.. ;p
-Fuad-
Advertisements

Read Full Post »